На Львівщині поховали ще одного героя 95-ї Житомирської аеромобільної бригади
  • Пон, 28/07/2014 - 12:34

У п'ятницю, 25 липня 2014 року у cмт. Щирець поховали загиблого бійця Олега Клима, який загинув в бою під Лисичанськом 19 липня.
 
Олег народився 1977 року на Дніпропетровщині, де провів дитинство та юність. Частину життя провів на Тернопільщині, куди на недовгий період переселився з батьками. Останні дев'ять років прожив у містечку Щирець. 28 червня йому виповнилося 37 років. Олег Клим воював  добровольцем у складі 95-ї  Житомирської аеромобільної бригади. У нього залишилися дружина та донька.
 
Олег був життєрадісною людиною, чудовим юристом, хорошим чоловіком та люблячим батьком. Односельці згадують його як доброго господаря, порядну людину  та ревного християнина. Він був справжнім патріотом своєї Батьківщини.
 
Домовину з тілом Олега привезли у Щирець в четвер, де його зустрічала на початку селища числення громада на чолі зі священиками та церковним братством. Увечері в домі, де мешкав Олег, служився парастас, який очолив преосвященніший Владика Венедикт, Єпископ-помічник Львівської архиєпархії.
 
У слові наприкінці заупокійного богослужіння Владика наголосив, що народ, який має таких героїв, що готові віддати своє життя за Батьківщину та за ближнього, має шанс на щасливе майбутнє. Владика поблагословив дружину і дитину покійного героя, висловивши своє співчуття та запевнивши їх у своїх молитвах.
 
Наступного дня відбувся чин похорону, який очолив парох о. Богдан Когут у співслужінні священиків Пустомитівського деканату. У своїх похоронних промовах священики Богдан Когут та Іван Курилець звернули увагу на численні таланти, які покійний Олег розвивав протягом свого життя, що дозволило йому стати патріотом та добрим християнином аж до героїчної смерті за свій народ та рідну землю. Поховали Олега Клима на місцевому цвинтарі.
 
о. Іван Курилець