На львівській мерії розмістили фото митрополита Шептицького взяте з архіву чиказького музею
  • Пон, 27/07/2015 - 16:01

У Львові активно готуються до відзначення 150-річчя від дня народження митрополита Андрея Шептицького, яке випадає на середу, 29 липня. Так на Ратуші уже розмістили банер із зображенням митрополита. Фото, використане на банері, із архіву Українського Національного Музею в Чикаго.

Загалом урочисті заходи присвячені митрополиту розпочнуться 29 липня о 10.00 год. в Архикатедральному соборі Святого Юра. Там відбудеться Архиєрейська Божественна Літургія, яку очолить Блаженніший Святослав, Глава УГКЦ. Опісля на мирян очікує урочисте посвячення пам’ятника Андрею Шептицькому на Святоюрській площі та мистецька програма.

«У середу до Львова приїжджає дуже багато гостей. Буде Блаженніший Святослав, Владики, буде багато депутатів Верховної Ради. Усі приїжджають, щоб відсвяткувати 150-ліття від дня народження Митрополита Андрея Шептицького. Буде урочисте Богослужіння в Соборі св. Юра, потім – урочисте відкриття пам’ятника.

Ми занадто дрібні, щоб зрозуміти велич Митрополита Андрея Шептицького. Тому потрібен час. Але головне, щоб ми, святкуючи ювілей Митрополита, мали час, щоб прочитати слово Митрополита, почитати історію його життя, його мудрі настанови. Коли читаєш його мудрі звернення до вірян, які написані сто років тому, таке враження, що вони написані для сьогоднішнього дня. Митрополит мав великий дар передбачення, велику Божу ласку.

Ми з нетерпінням очікуємо, коли Вселенська церква визнає його святим, бо він насправді є святий. Коли ти заходи в каплицю і молишся до Митрополита Шептицького, він дає своє просвітління, завжди знаходиш вирішення найскладнішої проблеми.

Для Львова це дуже велика подія, для України також. Митрополит Андрей – людина вселенського масштабу. Такі люди народжуються раз на сто років», – зазначає міський голова Львова Андрій Садовий.