На мапі онлайн, від компанії Візіком, вже з`явились декомунізовані назви міст, сіл, вулиць та площ
  • Чтв, 23/06/2016 - 16:21

Відповідно до прийнятого Закону України про декомунізацію, компанія Візіком внесла значні зміни в назви населених пунктів, вулиць, проспектів та площ на мапі України, повідомляє УНІАН

Головним плюсом є те, що у користувачів не виникне проблем з пошуком вулиці чи міста зі зміненою назвою. Пошук відбувається, як по новій, так і по старій назві. На самій мапі відображається також два підписи, нова, та, в дужках стара назва. 

Місто Дніпропетровськ нарешті має нову назву – Дніпро. Всього було перейменовано більше 300-та населених пунктів. 

З найбільш поширених: 10 сіл з назвою Леніна 11 – Чапаєвка 16 - Комсомольське 20 – Кірове Населених пунктів з назвою Жовтневе перейменовано 35, хоча загалом їх по Україні – 91, тому попереду багато роботи. 

Окрім того, внесені значні зміни в назви вулиць, площ, провулків по всій території України. Наприклад, в Харкові отримали нові назви більше 200-т вулиць, 5 адміністративних районів та 5 станцій метро. 

Перейменовано багато населених пунктів на тимчасово окупованих територіях Луганської та Донецької областей. Наочно, межі цієї території, користувачі мають змогу побачити тільки на мапі онлайн, від компанії Візіком.