На Майдан прибула фігурка Матері Божої Фатімської
  • Срд, 19/02/2014 - 12:45

На Майдан прибула фігурка Матері Божої Фатімської. Цілу ніч тривала молитва і заклики до беркуту зупинитись. Священики тримали ікони, постійно благословляли і промовляли до совісті беркута.

Отець Ципріан Чоп ОМІ, який цілу ніч був на Майдані, розповідає що молитва і спів зі сцени підтримували дух народу. Усі конфесії молились разом. Зі сцени також молилась сестра Люцина з Радіо Марія, о. Микола Мишовський і о. Патрик Оліх.

Вчора на Майдан приїхала фігурка Матері Божої Фатімської. «Марія обіцяла, що коли будете молитися розарій, матимете захист», - сказала сестра Люцина, яка молилась розарій та інші молитви зі сцени. Сестра розповідає, що дійсно мали Її захист. На Майдані було багато вогню, а вітер дув у сторону беркутівців. «Чудо, що Господь нам дав таку підтримку!» - сказала сестра Люцина.

Після півночі під час наступу майданівці полонили кількох беркутівців. Як пише у своєму фейсбуці о. Микола Мишовський: «Люди були готові їх розірвати на шматки, прийшлося втрутитися, щоб ми не опустилися до їхнього рівня». Врешті, беркутівцям надали медичну допомогу і відпустили.

Сестра Люцина, яка весь час була на сцені, розповідає, що близько третьої ночі почали стріляти по сцені. «Куля пролетіла, зачепивши лише мою куртку. Але одну людину було поранено». Сестра говорить, що прийшов момент, коли самі собі говорили: «Не будемо боятися. Будемо далі стояти і молитися». У той момент куля падає перед ними на підлогу.

О. Ципріан розповідає, що постійно виносили поранених з Майдану, біля нього самого вибухнуло кілька гранат. У ресторані Млинці, що на Майдані Незалежності, облаштували медичний пункт, інший знаходиться у Михайлівському соборі.

Усі чекали світанку, каже отець Ципріан. На світанку беркут затих. Тепер є надія, бо постійно прибувають люди.

Джерело: Католицький Медіа-Центр