На мирній маніфестації в Індії заарештували архиєпископа
  • Чтв, 12/12/2013 - 14:36

11 грудня 2013 р. ординарія столиці Індії архієпископа Аніл Йозеф Томас Коуто заарештовали під час мирної маніфестації християн і мусульман, що триває в Нью-Делі  на захист прав далітів. Затримано також священиків та сестер монахинь, єпископів різних християнських віросповідань і лідерів інших релігій, які брали участь у протесті.

Учасники маршу зібралися в околиці Янтар Мантар і попрямували в сторону індійського парламенту, де на той час відбувалося засідання. Мирні демонстранти хотіли зустрітися з делегацією. Вимагали між іншим скасування президентського декрету з 1950 р., який узаконив дискримінацію, обмеживши таким чином права християн і мусульман, які належать до позакастової спільноти далітів. У 1956 р. декрет був поширений на сикхізмістів, а в 1982 р. також на буддистів. Релігійні меншини вважають, що ці декрети не узгоджуються з індійською Конституцією.

У процес маніфестації, яка зібрала представників однаково як християн, так і мусульман, втручалася поліція, вживаючи між іншим шланги з водою і арештувавши чималу кількість людей. Згідно з свідченнями очевидців агенти порядкових служб били священиків і монахинь, особливо тих, які опинилися близько посту поліції в околицях будівлі парламенту. Серед маніфестантів є багато поранених.

Джерело: www.catholic-media.org