На молитву до Гарнізонного храму завітали захисники Донецького аеропорту
  • Нед, 20/12/2015 - 19:56

У неділю, 20 грудня 2015 року, на молитву до Гарнізонного храму свв. апп. Петра і Павла завітали особливі гості – українські військовослужбовці, які захищали Донецький аеропорт в час жорстокого протистояння. Разом з усіма присутніми наші Герої молились Божественну Літургію, яку очолив душпастир Центру Військового Капеланства ЛА УГКЦ та священнослужитель храму – о. Тарас Михальчук.

«Пригадую, менше як рік тому із кількома з вас ми декілька місяців разом молились просто неба на Яворівському полігоні. Сьогодні ж ви тут, стоїте у храмі перед Господом, просите про щось та дякуєте. І ми у свою чергу дякуємо вам. Схиляємо перед вами голову, бо ви наші Герої», - звернувся до захисників військовий капелан.

Після Божественної Літургії солдати разом з капеланом та прихожанами храму також молились заупокійну молитву біля меморіальної дошки, присвяченої Новітнім Героям України, які віддали своє життя за мир в нашій державі.

Після спільної молитви о. Тарас коротко розповів військовим про діяльність Гарнізонного храму та допомогу, яку надає спільнота нашій армії. Священик наголосив, що тут українські солдати завжди зможуть знайти підтримку: «Ми всі вас дуже любимо і хочемо запевнити: коли б ви не звернулись до цього храму, ми зобов’язуємось вам допомогти тим, що у наших силах - чи це духовною опікою та матеріальною підтримкою. Ви – сучасні Герої України, приклад, на якому будемо виховувати прийдешні покоління". 

Як розповіла голова громадської організації  "Львівська обласна спілка соціального захисту бійців АТО та сімей загиблих" Богдана Сірків, усі ці військовослужбовці сьогодні приїхали до Львова з різних куточків України. Вони є солдатами 80-ї бригади 122 батальйону і  відважно  захищали Донецький аеропорт від агресора, за що сьогодні їм будуть вручені нагороди.