На офіційну оцінку явищ в Меджугор'є потрібно ще почекати
  • Пон, 10/04/2017 - 16:14

На офіційну оцінку явищ в Меджугор'є потрібно ще довго почекати, повідомив кардинал Герхард Людвіг Мюллер.

Префект Конгрегації віровчення зазначив, що його дикастерія веде роботу по дослідженню справи, щоб потім представити результати Святішому Отцю для прийняття остаточного рішення.

За словами єрарха, багато віруючих занадто захоплені Меджугор'єм,  ніби майбутнє Церкви залежало б від автентичності цих, на сьогоднішній день можливих, явищ і їх послання. "Насправді, нам не потрібні нові об'явлення, як доповнення до даного нам в повноті і повністю Одкровення в Ісусі Христі. Приватні об'явлення можуть бути виключно пророчим додатком, акцентуванням викликів, поставлених перед нами Євангелієм", - сказав кардинал Мюллер і нагадав про Фатімські послання і прохання Божої Матері, довірити Росію Її Непорочному Серцю для її порятунку.

"У посланні з Фатіми ясно і чітко прослідковується опозиція до комунізму, який поширювався. У ньому звучить конкретний пророчий заклик до опору через молитву, власне свідчення життя і демонстрацію, що справжній гуманізм виходить від Бога. Примирення між людьми та Богом не відбудеться через ГУЛАГ і смертельні списки Сталіна, в яких єдиним розписом мільйони людей присуджувалися до смерті", - сказав ватиканський кардинал.

Єрарх заявив, що те, що відбувається протягом багатьох років в Меджугор'і, створило справжній пастирський феномен, який не може бути заснований на хибних підставах. "Ми не можемо відокремити пастирського питання від питання про достовірність явищ. Істина - це не красива декорація, але основа", - зауважив він.

Префект Конгрегації віровчення зазначив, що не передбачено ніяких конкретних термінів завершення досліджень  характеру явищ в Меджугор'і. "Конгрегація не піддасться тиску часу, коли мова йде про пошуки істини, оскільки зобов'язана керуватися виключно істиною", - підкреслив кардинал Мюллер.