«На окупованих територіях ворог полює на людей, вдається до насильства, зокрема сексуального»,- Глава УГКЦ у 63-й день війни
  • Чтв, 28/04/2022 - 11:33

Сьогодні наш жорстокий ворог полює на людей в Україні. На окупованих територіях щодня тисячі людей потерпають від різного виду насильства, найбільше від сексуального. Про це повідомив Отець і Глава Української Греко-Католицької Церкви Блаженніший Святослав у своєму щоденному воєнному зверненні на 63-й день всенародного протистояння російській агресії в Україні.

«Із окупованих територій ми отримуємо звістки, що і діти стають жертвами цього злочину проти людяності», – розповів Глава Церкви.

Цього разу Предстоятель записав своє звернення із Кропивницького, із півдня нашої Батьківщини, із наших багатих чорноземів.

«Сьогодні ми перебуваємо тут, у нашому храмі в обласному центрі півдня України, разом із нашими людьми. Тут у нас є Еміліан з Харкова, Євгенія – із Сєвєродонецька,  дівчатка і хлопчики з Бахмута. Діти і дорослі тут, у нашій парафії, знайшли свій прихисток, тікаючи з-під російських бомб, від війни», – описав духовний лідер.

Цього дня Глава Церкви роздумав над другим блаженством, яке нам лишив Ісус Христос: «Блаженні ті, що плачуть, бо вони втішаться».

Блаженним є той, у кому спочиває сила воскреслого Христа. Блаженство – це Боже життя, яке ми отримали в Тайні Хрещення.

«Ті, що вірять у Христа, плачуть не тому, що терплять якісь труднощі, невигоди, а тому, що у світі ще існує зло. Сила перемоги воскреслого Христа ще має проявитися вповні в цьому світі через життя християн», – відзначив Блаженніший Святослав.

Незважаючи на все, наголошує Глава Церкви, ми разом протистоїмо злу. «Ми разом співаємо, – сказав він, – що Христос воскрес, і разом живемо та працюємо для перемоги України. Від тих людей, які зібралися тут, у храмі, нашим братам і сестрам у всьому світі ми засилаємо пасхальний привіт і кажемо: «Христос воскрес! Ми з України! Воістину воскрес!».