На парафії Катедрального собору в Чернівцях триває безстроковий марафон соціального служіння
  • Суб, 04/08/2018 - 10:45

Як вже повідомлялось і на нашому сайті і в ЗМІ – другий місяць триває соціальне служіння мирянських спільнот парафії Катедрального собору Успіння Пресвятої Богородиці в Чернівцях. Проект під назвою «Я був голодний...», який передбачає безкоштовні  гарячі обіди в парафіяльній їдальні, доповнився новим богоугодним ділом - проект «Я був хворий, і ви навідались до мене». Керівник проекту всечесний отець Любомир Іваночко, сотрудник катедрального храму, котрий з благословення Правлячого Архієрея Чернівецького кир Йосафата очолює соціальне служіння мирян.

Отож в рамках проекту миряни собору відвідали Центр медико-соціальної реабілітації осіб, які перенесли бойову психологічну травму Чернівецької обласної психіатричної лікарні.

«Добровольці божі» - волонтери парафії навідались до 15 воїнів АТО  13 го відділення та відвідали 65 хворих 15 го відділення закритого типу. Волонтери принесли до шпиталю свою ВІРУ, яка конче  потрібна хворим для одужання, Господню НАДІЮ, без котрої немає у цих людей майбутнього і ЛЮБОВ Церкви матері, яка пригортає до Христа. Звичайно милосердя для душі не буде повним без милосердя для тілесного спожитку. Нагодували всіх, «ще й залишилося дванадцять повних кошів» на наступний раз. Як повідомив нам куратор соціального служіння всечесний отець Любомир Іваночко: «Це вдруге на протязі останнього місяця спільноти Катедрального собору наповнюють  простягнуту руки потребуючих. Загально ми допомогли 160 и особам. Хочу щиро подякувати і згадати кожного, хто звершує соціальне служіння: Мацко Анна, Богославець Тетяна, Котильова Марія, Худик Олеся, Пожога Марія, Широгорова Віра, Климчук Міланія, Фенюк Марія, Божан Віоріка та дві пані Оксана і Тамара. Кого я не згадав у цій хвилі, того Господь сам згадає…»

Безстроковий марафон соціального служіння в Чернівцях триває