На площі св. Петра облаштували медпункт для вбогих
  • Втр, 12/11/2019 - 14:47

Безпритульні, мігранти та бідні, для яких, зазвичай, ускладнений доступ до структур охорони здоров’я, можуть отримати необхідні медичні послуги в оснащеній з нагоди дня бідних амбулаторії на площі Святого Петра.

У неділю, 17 листопада 2019 р., вже втретє відзначатиметься Всесвітній день бідних, встановлений Папою Франциском на завершення Святого Року Милосердя. З цієї нагоди в усіх куточках світу заплановані різні заходи, покликані виявити увагу до людей, які живуть на узбіччях суспільства.

Серед заходів, організованих Папською Радою сприяння новій євангелізації, що є відповідальною за проведення Всесвітнього дня убогих, вже втретє на площі Святого Петра оснащена медична амбулаторія. Особи, яким, зазвичай, непросто доступитися до таких послуг, мають можливість повністю безкоштовно отримати консультацію в різних спеціалістів, здати аналізи та пройти обстеження.

В комюніке Папської Ради зазначається, що завдяки підтримці важливих медичних структур, цього року збільшилася кількість спеціалістів. Зокрема, для потребуючих приготовані послуги у таких ділянках, як загальна медицина, кардіологія, діабетологія, дерматологія, ревматологія, інфекційні захворювання, гінекологія, офтальмологія, подологія, кабінети для аналізів, ультразвукової діагностики, вакцинації від грипу. Щоб отримати потрібні послуги, вистачить прийти на площу Святого Петра та зголоситися до структури.

Медичні послуги надаються завдяки волонтерському служінню Ватиканської Дирекції охорони здоров’я та гігієни, спеціалістів з деяких лікарень Риму та Національного Інституту охорони здоров’я мігрантів і протидії хворобам, пов’язаним з бідністю. Супровідні служіння забезпечують представники Корпусу медсестер і медбратів волонтерів Червого Хреста та інших асоціацій. Оснащення амбулаторії та надання безкоштовних послуг стало можливим завдяки підтримці різних спонсорів і жертводавців.