На Покрову в Інституті спадкової патології освятили фігуру Матері Божої
  • Срд, 16/10/2013 - 12:25

У понеділок, 14 жовтня, на території Інституту спадкової патології академії медичних наук України (вул. Лисенка, 31 а ) освятили фігуру Матері Божої.

Встановили фігуру з ініціативи працівників інституту та сприяння Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської архиєпархії УГКЦ. Автором проекту, який надав життя крихті мармуру, став молодий скульптор Тарас Попович.

На Молебень до Пресвятої Богородиці та освячення фігури прибули медичні працівники Інституту спадкової патології, Львівської обласної дитячої клінічної лікарні «ОХМАТДИТ», працівники консультативної поліклініки.

Серед присутніх гостей свято підтримали: декан факультету пропедевтики дитячих хвороб Львівського національного медичного університету ім. Данила Галицького п. Олег Гнатейко, а також головний лікар ЛОДКЛ «ОХМАТДИТ» Ігор Бакум.

Звершив Чин освячення фігури Богородиці о. Володимир Мощич, голова Комісії у справах душпастирства охорони здоров’я Львівської архиєпархії УГКЦ, у співслужінні медичних капеланів.

«Саме в Інституті, молоді батьки дізнаються про важкі, несумісні із життям патології своїх, ще ненароджених малят, тому для них це місце, де знаходиться фігура Пресвятої Богородиці, стане розрадою та заспокоєнням», - зазначив о. Володимир.

Варто зауважити, що у цій кам’яній ніші, ще до Другої світової війни перебувала фігура Пресвятої Богородиці, яка була знищена ворожим до релігії режимом.

На завершення організатори подякували усім жертводавцям та присутнім за пожертви, які допомогли здійснити цю важливу місію.

Джерело: www.ugcc.lviv.ua