На Полтавщині освятили хрест та наріжний камінь під будівництво храму св. пророка Іллі
  • Суб, 18/07/2015 - 10:43

16 липня у селищі Білики Кобеляцького району Полтавської області відбулося освячення хреста та наріжного каменю під будівництво храму св. пророка Іллі. Чин освячення очолив владика Василій (Тучапець), екзарх Харківський, у співслужінні з місцевим парохом о. Романом Валявкою, а також зі священиками, які служать у Полтавській області: о. Андієм Буняком (м. Кобеляки), о. Володимиром Раковецьким (м. Полтава), о. Василем Улішаком (с. Деменки).

У Біликах є велика потреба у храмі, адже громада УГКЦ тут заснована ще у 2001 році. Впродовж цих років Богослужіння відбуваються у тимчасовій капличці. На початку парафія складалась з 3 осіб, згодом кількість парафіян збільшилася до 50 осіб, які є місцевими мешканцями. Отець Роман Валявка служить тут з 2006 року, священик також опікується громадами в м. Миргород та с. Пригарівка Козельщинського району.

В даний час будівельні роботи уже розпочалися. «Ми маємо реліквію – частинку каменя з печери святого пророка Іллі, яку плануємо закласти у фундамент, – розповідає о. Роман». Також цього року на храмове свято у Біликах відбудеться урочисте виставлення мощей св. Андрія Первозванного, які тут постійно перебуватимуть.