На Преображення Господнє у Коломиї освятили два реанімобілі, які відправлять для потреб українського війська
  • Чтв, 20/08/2015 - 19:12

До придбання автомобілів швидкої допомоги зі спеціальним медичним обладнанням прилучилися віряни з кожної парохії Коломийсько-Чернівецької єпархії УГКЦ. Для цього впродовж кількох місяців при храмах тривав благодійний збір коштів.

Знаменно те, що завершити цю благородну справу вдалося саме на празник Преображення Господнього і День міста Коломиї.

Правлячий архієрей Коломийсько-Чернівецької єпархії кир Василій (Івасюк) здійснив освячення реанімобілів і розповів, що автомобілі для екстреної швидкої медичної допомоги на базі “Пежо” і “Мерседес” одразу вирушать в зону проведення бойових дій на допомогу військовим.

Спецтранспорт отримають 128-а окрема гірсько-піхотна бригада та добровольчий батальйон “ДУК”. Єпископ висловив сподівання, що добровільна пожертва вірних Коломийсько-Чернівецької єпархії якнайкраще послужить потребуючим людям, а саме: хворим, пораненим, важкопораненим і мирному населенню. “Господь хоче милосердя і любові до ближнього, тому наша єпархія, йдучи за настановою Спасителя, спішить на зустріч воїнам української армії, які терплять втрати своїх побратимів, будучи на захисті своєї Батьківщини”, - сказав владика Василій.

Єпископ склав подяку всім вірним Коломийсько-Чернівецької єпархії та прикликав на воїнів і жертводавців апостольське благословення.