На прохання Папи Церква відкрила монастирі для біженців
  • Пон, 16/09/2013 - 14:05

Нещодавно Папа Франциск закликав монахів і монахинь під час свого візиту в єзуїтському центрі біженців в Римі відкрити пусті монастирі для біженців. Деякі монаші чини вже працюють над цим.

«Цей голос Папи на захист бідних є пророчим криком, який закликає Церкву з більшою відповідальністю зайнятися бідними. Про деякі речі легко просто говорити. Слова Папи є заохоченням до конкретних дій. Вони пробуджують совість», – говорить генеральний вікарій салезіанців, о. Адріано Бреголін.

Він нагадує, що на генеральній капітулі 2008 року салезіанці також займалися цим питанням. «Оскільки наша харизма спрямована на служіння молоді, ми сконцентрувалися на допомозі бідній молоді. У відповідь на зростання міграції ми відкрили наші структури в основному для молоді Тунісу і Гани. Іммігранти і біженці також активно присутні у наших ораторіях», – зазначив о. Бреголін.

Він зазначив, що «те, що просив Папа, вже роблять, але цю діяльність треба розвивати», замислюючись, як зараз найліпше розвивати служіння милосердя.

За матеріалами info.wiara.pl