На прохання вірних італійські єпископи довірять країну Марії
  • Срд, 22/04/2020 - 19:02

1 травня італійські єпископи довірять Марії свій народ, а особливо тих, хто бореться з епідемією коронавірусу і терплять з цього приводу. Урочистий акт посвяти відбудеться в марійському санктуарії в Караваджіо, провінція Бергамо, яку найбільше заторкнула епідемія.

Багато інших народів довірили під опіку Матері Божої вже в перші тижні поширення епідемії. Як зізнався глава італійського єпископату кардинал Гальтьєро Бассетті, в їхньому випадку єпископів до такої дії закликали вірні миряни.

«Мушу сказати, що деколи миряни випереджають своїх пастирів, котрі потім достосовуються до їхніх прохань. Мені особисто надійшло близько 300 листів, електронних листів, повідомлень від вірних, від людей з різних середовищ, котрі просили мене довірити під опіку Марії наш край», - розповів він для Радіо Ватикану. – «Роздумавши над цим, порадившись із моїми співпрацівниками, ми прийшли до висновку, що слід відповісти на ці прохання. Така відповідь буде виразом нашої віри і любові до Матері Божої, а також покірним проханням, щоб Вона нас охороняла під своїм покровом, що ми часто можемо бачити на іконах Матері Божої Милосердної».