На прощання з Папою Рим битиме у всі дзвони
  • Птн, 22/02/2013 - 17:21

Церкви Римської єпархії попрощаються з Бенедиктом XVI звучанням дзвонів, і таким же чином його привітає Кастель Гандольфо. У Римі вони зазвучать у момент відльоту Святішого Отця гелікоптером з Ватикану, а в літній резиденції – під час приземлення Папи. Про це повідомив в інтерв'ю Ватиканському радіо Єпископ Альбано Марчелло Семерана. Саме на території його єпархії розташована літня резиденція римського первосвященика, в яку 28 лютого на кілька місяців переїде Бенедикт XVI.

Єпископ Семерана зазначив, що вірні єпархії Альбано будуть духовно підтримувати Святішого Отця. Багато хто з мешканців навколишніх містечок здійснить пішу прощу до Кастель Гандольфо. На вечір 28 лютого в Кастель Гандольфо заплановано молитовне чування, учасники якого будуть роздумувати над навчанням Бенедикта XVI. Єрарх поділився також, що після прибуття до резиденції Папа вийде, щоб вітати вірних. "Це для нас великий привілей", – сказав він.

Єпископ Семерана зазначив, що жителі Кастель Гандольфо з великою повагою і любов'ю ставляться до Бенедикта XVI. Він нагадав, що на центральній площі цього містечка розмістили пам'ятну дошку зі словами Понтифіка, сказаними в липні 2011 р.: "Я тут знаходжу все. Бачу гори, бачу море, бачу озеро і добрих людей. Я вас благословляю в Ім'я Господа".

За матеріалами http://be.radiovaticana.va