На прощу в Зарваниці очікують мільйон прочан
  • Птн, 01/07/2016 - 08:11

Один мільйон прочан очікують у Марійському духовному центрі у с. Зарваниця на Теребовлянщині під час Загальнонаціональної прощі. Відбудеться вона 16-17 липня. Цього року проща приурочена до Року Божого милосердя та молитві за мир в Україні.

Про це повідомив під час оргкомітету голова Обласної державної адміністрації Степан Барна.

«Щороку тисячі паломників відвідують Марійський духовний центр у Зарваниці, – зазначив очільник краю. – Але найчисельнішою є Всеукраїнська проща. Цього року вона Загальнонаціональна. Тому ми повинні докласти всіх зусиль, аби проща відбулася на належному рівні. Насамперед – це порядок та безпека прочан. Ми маємо створити сприятливі умови для всіх паломників, щоб кожен, хто завітає у Зарваницю, відчув особливу ауру цього святого місця і, збагачений Божою благодаттю, повернувся додому».

Загалом, за словами Степана Барни, за підрахунками, з травня по жовтень у Зарваниці очікують близько двох мільйонів прочан.

«15 липня о 8:30 від Архикатедрального собору в м. Тернопіль вирушить колона паломників – коло двох тисяч людей, – зазначив Архиєпископ і Митрополит Тернопільсько-Зборівський Василій (Семенюк). – У суботу, 16 липня, Блаженніший Святослав зустрінеться з молоддю. Традиційно буде похід зі свічками до чудотворного місця».

Учасники прощі молитимуться Панахиду за героїв Небесної сотні, усіх воїнів та невинно вбитих, які віддали своє життя за Україну.

infoprostir.te.ua