На Різдво Апостольський нунцій відвідав Івано-Франківщину
  • Суб, 10/01/2015 - 18:44

07 січня Івано-Франківщина вітала Апостольського нунція в Україні Високопреосвященного Архієпископа Томаса Едварда Галліксона. Зустріли нунція духовенство та вірні Івано-Франківської архієпархії УГКЦ в Архікатедральному і Митрополичому Соборі Воскресіння  м. Івано-Франківська. Митрополит Володимир, Архієпископ Томас та Єпископ –Помічник Йосат очолили Різдвяну Літургії.

В час Літургії з різдвяним посланням Митрополит Володимир звернувся до всіх присутніх «…Кожний день різдвяних свят – це величне торжество.  Земля і небо торжествують – радіють, колядують дорослі та малі. Доноситься радісна прослава Різдва від землі до небес: «Бог Предвічний народився, прийшов днесь із Небес, щоб спасти люд Свій весь, і утішився». Так, виходячи на зустріч до Бого-дитятки приготуймо Йому гідний дарунок: замість ясел – чистоту нашої совісті, замість сіна – теплоту сердець, а замість пелен – щирість віри, щоб гарячими молитвами в святих храмах Божих, турботою про наші сім’ї і добрим ставленням до всіх людей, прийняти і прославляти радість Різвяної ночі….» - наголосив Архієрей.

В спільній Різдвяній молитві - Літургії з Владиками в цей день єднались: прот. Степан Балагура – Судовий Вікарій Апрхієпархії, прот. Віталій Токар, отці-сотрудника Митрополичого Собору.

«…вітаю усіх Вас з Різдвом Христовим та передаю пастирське Благословення Святійшого Отця Франциска папи Римського. Нехай Ісус – Спаситель Світу дарує мир, радість і благословляє кожного з Вас…» - наголосив Апостольський Нунцій звернувшись з Різдвяним вітанням до всіх присутніх на завершення Літургії.

Ієрей Юрій Трухан – прес-секретар Архієпархії.
Фото бр. Віталій Петрів