На Різдвяному ярмарку у Львові працює «Крамничка добра»
  • Пон, 23/12/2013 - 12:59

Біля хатинки №13 на Різдвяному ярмарку втретє розпочала свою роботу «Крамничка добра» – благодійна ініціатива молодіжних церковних спільнот, громадських організацій і дитячих гуртків

У крамничці представлені вироби ручної роботи молодіжних церковних спільнот та ГО: свічки, листівки, різдвяні сувеніри, – повідомила прес-служба ЛМР.

Також у «Крамниці добра» реалізують книги християнських видавництв, розвивальні ігри для дітей, жіночі прикраси в етностилі. Ще однією особливістю роботи соціальної крамниці є те, що тут періодично відбуватимуться майстер-класи для дітей і дорослих: читання казок, малювання тощо.

«Це добра практика, яку ми продовжуємо вже втретє, це спільна робота багатьох організацій, які працюють над тим, аби Крамниця добра з’явилась у Львові. Кожна пожертва від покупців піде на підтримку соціальних організацій, які спрямують ці кошти на створення нових цікавих виробів та на свій розвиток. Ми поширюємо меседж про те, що всі кошти підуть на добрі справи. Упродовж роботи двох попередніх Крамничок вдалося виручити близько 13 тисяч гривень, але ми не женемося за цифрами, наша мета – це добрий настрій та емоції в людей, які зможуть придбати різноманітні вироби для себе і своїх близьких. Хочемо донести до людей інформацію про різноманітні організації, які є у Львові, про те, чим вони займаються, допомогти цим організаціям у міру своїх можливостей», – розповів Володимир Шнайдер, начальник управління молоді, сім’ї та спорту ЛМР.

Виручені кошти за вироби ручної роботи скеровують на підтримку соціальної діяльності молодіжним спільнотам та дитячим клубам.

«Нашою метою було створити своєрідну платформу, яка має надавати фінансову підтримку молодіжним установам, організаціям. Виручені кошти підуть до молодіжних спільнот, які дають свої вироби та на допомогу молодіжним проектам управління молоді, сім’ї та спорту», – додав Любомир Гладюк, голова Комісії у справах молоді Львівської Архиєпархії.

Участь у соціальному проекті беруть: Соціальна спільнота «Лярш-Ковчег», молодіжні парафіяльні спільноти, дитячі клуби м. Львова, Центр реабілітації «Преображення», Скаутська організація «Пласт», християнські видавництва «Свічадо», «Дон Боско», «Скриня».

Джерело: www.gazeta.lviv.ua