На Шрі-Ланці в березні скоєно 10 нападів на християн
  • Втр, 09/04/2013 - 19:36

На Шрі-Ланці зростає кількість конфліктів на релігійному грунті. Радикально налаштовані групи буддистів провокують зіткнення з мусульманською меншістю і нападають на християнські громади.

У березні зареєстровано 10 нападів на християнські спільноти. Під час одного з них фундаменталісти знесли будинок пастора, іншого разу спалили церкву, повідомляє Asia News.

У Фонді Варнави, який фінансує проекти з надання допомоги християнам, вважають, що 10 атак проти християн упродовж місяця є «явною ознакою узгодженого плану буддійських радикальних груп».

Експерти акцентують особливу увагу на події 18 березня у Катуване (Південна провінція). Натовп буддистів атакував будинок пастора Прадіпа Кумара, де регулярно відбувалися молитовні збори. Під час нападу в будинку перебували дружина і діти пастора. Дружина зателефонувала Кумару і в поліцію, але поліцейські не змогли зупинити руйнування будинку. Це вже другий напад на пастора за останні 4 місяці.

Близько 70% населення Шрі-Ланки сповідують буддизм, трохи більше 12% – індуїзм, близько 9% – іслам і 7.5% є християнами. 82% християн належать до Католицької Церкви, інші є членами англіканських та інших протестантських громад. У державі є сильними позиції Сингальського Буддистського руху, який прагне нав'язати свої релігійні погляди по всій країні.

За матеріалами www.sedmitza.ru