На Шрі-Ланці відзначили першу річницю великодніх терористичних атак
  • Срд, 22/04/2020 - 16:57

Вчора минув рік від того часу, коли на Шрі-Ланці 9 ісламістів підірвали себе у трьох церквах та трьох готелях. Тоді загинуло щонайменше 270 осіб і багато було поранено.

Як повідомив митрополит Коломбо, розслідування цього замаху надалі триває, поліція продовжує розшукувати співучасників нападу, не виключаючи пов’язаності з ісламістами інших країн.

21 квітня о 8:45 місцевого часу, тобто в час, коли відбувся перший вибух, вся Шрі-Ланка зупинилась на дві хвилини тиші та молитви. У християнських та буддійських храмах забили в дзвони.

За словами кардинала Малкольма Раньжита, ці трагічні події спричинили до солідарності усього народу з жертвами. Важливу роль у цьому відіграло ставлення християн, котрі не шукали помсти, а зуміли простити своїм кривдникам.

«Під час цих свят ми переживали розп’яття Христа, згадуючи як Він сам молився за тих, хто Його скривдив. Таке прощення є сьогодні в серцях тих, хто потерпів від замахів. Однак зовсім іншою є справедливість. Люди мають право бачити, хто вчинив ці замахи і навіщо», - зазначив кардинал.