На Шрі-Ланці за 4 місяці близько 30 церков зазнали нападу буддистів
  • Пон, 02/09/2013 - 22:27

 На Шрі-Ланці за останні 4 місяці більше 30 християнських церков зазнали нападу з боку послідовників екстремістських буддійських угруповань, що намагаються зберегти «буддійську ідентичність» країни.
За даними організації допомоги переслідуваної Церкви «Open Doors USA», на Шрі-Ланці росте число християн, і люди, які змінили свою релігійну приналежність, більше не приносять пожертви в буддійські громади, віддаючи їх у християнські храми. Це є однією з причин нападів на церкви.

У липні «Open Doors» вже повідомляла про випадки релігійної дискримінації, знову зафіксовані на Шрі-Ланці в червні після «відносного затишшя» у травні. Всі вони мали місце у східних та південних районах: у Хамбантота, Баттікалоа, Кегалле і Калутара.

Згідно National Christian Evangelical Alliance of Sri Lanka, з січня по травень цього року на острові зареєстровано 45 випадків протиправних дій стосовно християн, що свідчить про різке зростання насильства в порівнянні з минулим роком, протягом якого було скоєно 52 злочини.

Шрі-Ланка − країна з населенням 21.5 млн. чоловік. 69% з них складають буддисти, 8% − мусульмани, 7% − індуїсти, 7% − християни, більшість з яких належать до Католицької Церкви.

За матеріалами www.sedmitza.ru