На сторожі правопорядку – владика Василь (Івасюк) привітав поліцейських із другою річницею діяльності
  • Суб, 05/08/2017 - 10:41

Два роки тому, 2 серпня 2015 року, Верховна Рада ухвалила закон про створення Національної поліції України. А вже 4 серпня присягу на вірність українському народу склали 2 тисячі патрульних. Тож привітати поліцейських на свято порядку і служіння до Коломийського відділення прибуло чимало поважних гостей. Серед присутніх були й представники влади та духовенства: преосвященний владика Василій (Івасюк) єпарх Коломийсько-Чернівецький (УГКЦ), о. Василь Мізюк (УПЦ КП), мер міста Коломиї Ігор Слюзар, голова райдержадміністрації Любомир Глушков та інші поважні гості.

Традиційно, святкування розпочалось з виконання Державного Гімну, а також хвилини мовчання, якою вшанували загиблих товаришів у зоні проведення антитерорестичної операції. Далі майор Остап Білейчук вручив чотирьом працівникам особового складу нові офіцерські звання. До присутніх поліцейських зверталися також представники органів місцевого самоврядування, які відзначили працівників грамотами, а міський відділ поліції цінними подарунками.

З вітальним словом до охоронців правопорядку звернувся і владика Василій (Івасюк): “Поліцейські- це воїни, які фактично в умовах війни пліч-о-пліч протидіють злочинності, знаходячись на сторожі добра.  Кожен з вас є тим воїном-християнином, який перш за все несе справедливість і пам’ятає про милосердя. Тому бажаю вам й надалі дотримуватися християнських норм життя, не зловживати своїм становищем, а завжди пам’ятати про слабших та немічних, які потребують вашого служіння”

Наступним до теперішнього складу поліції звернувся представник організації ветеранів міліції, який запевнив, що вони завжди готові допомогти своїм досвідом молодим працівникам. Після чого архієрей поблагословив присутніх на добру працю, окропивши освяченою водою.