На Святій Землі зібрався капітул Кустодії
  • Суб, 06/07/2013 - 09:53

Організовуваний раз на три роки капітул Кустодії Святої Землі урочисто відкрився в Гетсиманії в понеділок, 1 липня, у свято дорогоцінної крові Ісуса.

Півсотні учасників капітулу, вибрані усіма братами провінції, прибули з різних куточків Кустодії. Десь протягом двох тижнів вони щодня будуть збиратися в монастирі Святого Спасителя в Єрусалимі, чергуючи пленарні засідання із зустрічами робочих груп. Про це повідомляє офіційний сайт францисканців на Святій Землі custodia.

На початку капітулу були зачитані (з подальшим обговоренням) доповіді, складені різними комісіями і службами Кустодії. З урахуванням цих документів та відповідно з напрямками, окресленими кустодом (кустод – той, хто охороняє щось або когось – ред.), братом Пьербаттістой Піццабаллою (Папа Франциск затвердив його на цій посаді в п'ятницю, 28 червня), будуть сформульовані нові завдання на майбутні роки.

Крім того, брати оберуть вікарія Кустодії і діскреторій - свого роду адміністративна рада Кустодії, яка збирається щомісяця для розгляду різних питань. Нинішній капітул проходить у Рік Віри, під відповідним девізом: «Будьте тверді у вірі».

Генеральний візитатор брат Ренато Беретта у проповіді на Святій Месі, яка відкрила капітулу, закликав братів спиратися саме на віру, приймаючи всі свої рішення. Віра поведе вперед всіх, хто переконаний, що Святий Дух - справжній генеральний міністр ордену (2Cell 193) - буде ними керувати і зуміє спорудити «пророків змін».

Поза рамками капітулу кустодів відбувся короткий візит президента Італійської ради депутатом Енріко Летте, який приїхав з офіційним візитом в Ізраїль і Палестину. У другій половині дня хранитель храму Різдва брат Стефан Мілович прийняв його у Віфлеємі.

 

Довідка:

Кустодія Святої Землі - самостійний адміністративний округ францисканського ордену. Кустодія Святої Землі є однією з провінцій чернечого ордену францисканців OFM. Конкретне завдання Кустодії Святої Землі визначена спеціальними буллами Папи Римського Климента IV «Gratias Agimus» і «Nuper carissimae» від 21 листопада 1342. Кустодія Святої Землі включає в себе територію сучасного Ізраїлю, Палестинську автономію, Йорданію, Сирію, Ліван і Кіпр. Відділення Кустодії Святої Землі перебувають в Італії, Іспанії, США, Аргентині, Німеччині та Польщі.

 

Джерело: Католицький медіа-центр