На свято Вознесіння ГНІХ в УГКЦ розпочнеться Декада місійності
  • Втр, 23/05/2017 - 14:52

25 травня на свято Вознесіння ГНІХ розпочнеться Декада місійності. Упродовж десяти днів Церква запрошує усіх вірних вирушити дорогою духовної віднови і приготуватися до урочистого святкування П’ятидесятниці, щоб подякувати Богові за великий дар Святого Духа.

Протягом днів Декади кожен християнин запрошений  читати Путівник Декади місійності і ще раз пережити основні Правди віри про те, що Бог любить кожного і запрошує до особистих відносин з Ним, відкриває правду про гріх і кличе до навернення, дарує спасіння і обдаровує силою і благодаттю Святого Духа та об’єднає нас усіх у спільноту Церкви.

Про це повідомила Олеся Колос, секретар Ради з питань євангелізації при Главі УГКЦ.

Цього року Декада місійності має в собі дві особливості. Насамперед,  в її програмі передбачено різні заходи євангелізаційного характеру. А саме: поєднання традиційної молитви на Вервиці із розважанням над біблійними уривками та молитва в стилі Тезе; духовні зустрічі для дорослих і молоді; поради щодо молитовного читання Слова Божого за методом Lectio Divina, що дає можливість згодом запровадити на парафії біблійні групи; практичні поради щодо пожвавлення парафіяльного життя; програму нічних чувань «Від Воскресіння до П’ятидесятниці», які можна провести окремою спільнотою чи разом на парафії напередодні цього великого празника.

Другою особливістю програми є активне залучення мирян до співпраці із парохом, духовенством та монашеством для проведення заходів Декади місійності в сім’ях, спільнотах, молитовних групах і зокрема на парафіях. Кожен є запрошений стати місіонером Декади місійності, тобто засвідчити свою віру у Бога в себе на парафії, на роботі та серед друзів, а також провести кілька заходів із програми Декади. З цією метою члени Ради з питань євангелізації при главі УГКЦ провели вишколи для усіх бажаючих (13 та 20 травня цього року).

Переглядаючи ці відео-записи з вишколу кожен може дізнатись про те, що таке Нова євангелізація, детальне пояснення молитовного способу читання Святого Письма за методом Lectio Divina, що дає можливість згодом практикувати його самостійно, в сім’ї чи у спільноті, роль мирян у Церкві, інструкцію про програму заходів Декади місійності 2017.

Додаткову інформацію можна отримати за електронною адресою missioner-ugcc@ukr.net .