На Тайвані відновлюють Літургію за участю вірних
  • Птн, 08/05/2020 - 12:25

За 45 днів на Тайвані відновлюють Літургію за участю вірних. І хоча досі існують суворі обмеження – в церкві може бути не більше 100 людей і треба реєструватися заздалегідь – Тайвань усе ж може оголосити про успіх у боротьбі з пандемією. Досі там захворіли 436 осіб, померло 6. За останній тиждень зафіксували лише три нові випадки зараження.

Архиєпископ Тайваню Джон Хунг Шаньчуан пропонує, щоб великі спільноти організовували Літургії на вулиці. Він також просить збільшити кількість богослужінь, щоб вірні могли брати участь у них менш людно. Перш ніж увійти до церкви, кожному виміряють температуру і доведеться продезінфікувати руки. У лавках має бути достатня відстань. Також священник перед початком Євхаристії зобов’язаний продезінфікувати руки спиртом. Збір пожертв відбуватиметься після Літургії, при виході з церкви.

Уряд Тайваню одним із перших відреагував на новини про коронавірусну епідемію на материковому Китаї. Тайванські лікарі вже в грудні 2019 р. попередили Всесвітню організацію охорони здоров’я, що на китайському континенті з’явився вірус, здатний передаватися від людини до людини.

Здається, все свідчить про те, що ВООЗ злегковажила інформацію з Тайваню, що не є членом цієї організації. Про те, що вірус може передаватись людьми Всесвітня організація охорони здоров’я вирішила повідомити лише за два дні до карантину, запровадженого в Ухані в Китаї, де розпочалася пандемія.