На території Лаври проросійський шабаш з метою створення Київської народної республіки
  • Нед, 22/06/2014 - 15:49

У Києві на території Києво-Печерської Лаври зібралися прихильники «Русского мира», які планують провести хресний хід та проголосити створення Київської народної республіки.

Про це інформує Українська правда.

Заступник командира із зав’язків з громадськістю спецбатальйону «Азов» Ігор Мосійчук. на своїй сторінці у Facebook повідомив: «Ситуація загострюється. Ватніки тікають з-під Лаври. Підійшла колона українських патріотів. Київський патріархат лаштується почати молебень і рушати до Церкви Всіх Святих».

Перед тим близько 12:00 22 червня кілька сотень молодих людей під українськими прапорами та прапорами «Правого сектору» вирушили з боку станції метро Арсенальна пікетувати Києво-Печерську Лавру, в якій, за їх інформацією, планувалося провести акцію зі створення «Київської народної республіки», повідомляє УНІАН.

Як зазначив один з учасників ходи Олександр Рудоманов, молодь рушила до Лаври з гаслами «Слава Україні – Героям слава – Смерть ворогам», та зі співами відомої кричалки футбольних фанатів про президента РФ Володимира Путіна.

«Ми під Лаврою, де хлопці прийшли не допустити сепаратистського маршу. Міліція пообіцяла не допустити ходи сепаратистів», – зазначив Рудоманов.

Таким чином активісти, які прийшли під Лавру з українськими прапорами, повернулися напрямку парку Слави та Арсенальної. Під час ходи активісти розтрощили скло у відділенні банку «Сбербанк России», що на вул. Січневого повстання, частково розібравши бруківку на вулиці.