На тлі протестів християнські провідники Зімбабве закликали до єдності
  • Суб, 23/07/2016 - 15:56

У Зімбабве вибухнули протести після того, як в інтернет попало відео про жорстоке поводження держслужбовців із баптистським пастором Еваном Маваріре. На тлі цих протестів християнські провідники Зімбабве закликали до припинення переслідування християн і справедливого розслідування усіх випадків переслідування, повідомляє американська католицька агенція CNA.

Християнські провідники Зімбабве у спільній заяві закликали зібабвійський уряд почути голос народу. Вони також висловили стурбованість з приводу того, що уряд і поліція відверто нехтують Конституцією країни, а в той же час виявляють повну неспроможність подолати в країні корупцію, вирішувати реальні економічні та соціальні проблеми.

Також вони висловили протест з приводу утисків та арештів релігійних діячів, які відважуються говорити від імені безправного населення. 

«Ми закликаємо Церкви, які є сіллю і світлом цього народу продовжити молитись, а також пророчо говорити проти будь-якої несправедливої системи, поки ми не досягнемо миру і благополуччя в Зімбабве, в якому буде шановано Богом дані людські та громадянські права» - закликали лідери зімбабавійських християн до спільної молитви і євангельського свідчення.