На Великдень Латинська Америка довірила себе Божій Матері
  • Пон, 13/04/2020 - 17:01

Єпископи вирішили довірити Латинську Америку та Кариби Матері Божій з Гваделупи. Урочистий акт посвяти відбувся в національній базиліці в Мексиці у Великодню неділю. «Метою є випросити Покровительку Америки про ласку припинення пандемії», – йдеться в повідомленні єпископату.

«Споглядаючи Матір справжнього Бога, завдяки якому ми живемо, зміцнімо віру, пробудімо надію та практикуймо солідарну любов, насамперед з тими, хто сьогодні переживає хвороби, біль, бідність, самотність, страх і тривогу», – пишуть підписанти заклику Ради єпископатів Латинської Америки та Карибів.

У відповідь на заклик Ради бразильський єпископат приєднався до акту довірення Матері Божій як знак континентальної єдності. Біля стіп Пресвятої Богородиці місцеві пастирі довірили Її опіці Бразилію, випрошуючи Її посередництва, щоби пандемія, викликана коронавірусом, припинилася.

Акт освячення в Бразилії відбувся у Великодню неділю о 14:00 за місцевим часом. Його транслювали у прямому ефірі всі телеканали та інші католицькі ЗМІ країни.