На виборах предстоятеля УПЦ МП Онуфрій переміг фаворита Кремля та проукраїнського конкурента
  • Срд, 13/08/2014 - 22:17

Фаворитами на посаду митрополита Київського від початку називали трьох священнослужителів УПЦ МП. Так званим ставлеником Кремля і Московського патріарха Кирила в Україні вважався митрополит Бориспільський та Броварський Антоній Паканич, ідеться в сюжеті ТСН.19:30.

Він був одним з улюбленців президента-втікача Віктора Януковича і активно спонсорувався проросійським бізнесменом Вадимом Новинським.

Другим претендентом на церковну посади вважали митрополита Чернівецького і Буковинського Онуфрія. Саме він виконував обов'язки настоятеля УПЦ після смерті митрополита Володимира.

Водночас самого Онуфрія не раз називали ортодоксальним церковником, який слідує всім канонам. І як наслідок – не противитиметься волі Москви, до патріархату якої УПЦ і належить.

Найбільш проукраїнським кандидатом називали митрополита Вінницького та Барського Симеона, який не раз говорив, що підтримує об'єднання українських церков. А Вінницька єпархія активно підтримувала українських солдатів та потерпілих громадян під час АТО, надсилаючи допомогу на Схід.