На Всесвітній день молоді прибуде понад сто делегатів зі Святої Землі
  • Срд, 15/05/2013 - 09:16

Сто п'ятнадцять молодих християн зі Святої Землі збираються взяти участь у Всесвітньому дні молоді, який відбудеться в Ріо-де-Жанейро 23-28 липня, повідомив латинський Єрусалимський Патріархат.

У складі групи – 95 осіб з Ізраїлю і 20 з території Палестинської національної адміністрації. Молодь буде супроводжувати латинський Патріарший вікарій в Єрусалимі та Палестині єпископ Вільям Шомалі.

Всесвітній день молоді в Бразилії стане наймасштабнішою подією, яку організовує Католицька Церква 2013 року. За словами посла Бразилії при Святому Престолі Андреса Бельтрама Альвареса, на нього приїдуть більше іноземців, ніж на чемпіонат світу з футболу, який відбудеться у Бразилії 2014 року, і літні Олімпійські ігри, які відбудуться тут 2016 року.

Консульства Бразилії в усіх країнах отримали розпорядження видавати безкоштовні візи учасникам Всесвітнього дня молоді. За словами організаторів, взяти участь у молодіжному форумі, де здійснить кілька богослужінь Папа Римський Франциск, висловили бажання близько двох мільйонів молодих людей з усього світу. Більшість з них приїде з країн Латинської Америки, але очікуються численні делегації також із США та Європи.

Вперше Всесвітній день молоді відбувся за ініціативою Папи Римського Івана Павла II 1986 року в Римі і відтоді проводиться раз на два-три роки. Останні форуми відбулися 15-20 липня 2008 року в Сіднеї і 15-21 серпня 2011 року в Мадриді.