На Закарпатті відбулася чергова реабілітація військових капеланів УГКЦ
  • Пон, 13/11/2017 - 14:29

Цими днями завершилася чергова програма реабілітації військових капеланів Української Греко-Католицької Церкви, що відбувалася з благословення владики Михаїла (Колтуна), військового єпископа, керівника Департаменту військового капеланства Патріаршої курії УГКЦ.

Реабілітація капеланів відбувалася на Закарпатті в санаторії «Орлине гніздо». Програма передбачала духовну віднову та фізичне оздоровлення священиків, що неодноразово перебували в зоні АТО, де духовно опікувалися українськими військовослужбовцями.

Під час перебування в санаторії капелани щоденно збиралися на спільну молитву та спілкування. Також їм було запропоновано такі послуги оздоровлення: соляна кімната, бальнеологія (декілька видів лікувально-оздоровчих ванн), підводний душ-масаж, пресотерапія, комбінована фізіотерапія, масаж, стоунотерапія, сауна, басейн, бювет з мінеральною водою.

 «Зараз в нашій Церкві є 160 військових капеланів. Протягом трьох років війни вони провели близько 600 ротацій в зону АТО. Це означає, що кожен перебував на 4-5 ротаціях загалом. А для священнослужителя, який опікується парафією, сім’єю, військовими це є великим навантаженням і виснаженням, – розповідає отець Любомир Яворський, заступник керівника Департаменту військового капеланства ПК УГКЦ. – Очевидно, що капелан потребує реабілітації, як для душі, так і для тіла. Перебуваючи в санаторії, наші священики багато спілкуються між собою, вони мають багато спільного: досвід служіння в АТО, спілкування з військовими, емоційні переживання. Їхнє спілкування, ділення досвідом і емоціями також є свого роду реабілітацією».

Департамент військового капеланства ПК УГКЦ вже третій рік поспіль організовує реабілітаційні програми для військових капеланів. Цього року така програма відбулася у три заїзди, в яких взяло участь 60 військових капеланів УГКЦ.