На завершення Святого Року Папа зустрівся зі священиками, які залишили служіння
  • Суб, 12/11/2016 - 12:13

У п’ятницю, 11 листопада 2016 р., Папа Франциск здійснив останній так званий «п’ятничний жест милосердя». Йдеться про ініціативу, в рамках якої він в одну з п’ятниць кожного місяця відвідував різні спільноті, щоб засвідчити близькість і милосердя. Цього разу Святіший Отець прибув на східну околицю Риму, де в одній з квартир зустрівся з 7 родинами, створеними священиками, які залишилися свячениче служіння.

Таким чином, Папа забажав виявити знак близькості й зрозуміння до людей, що прийняли рішення, яке часто не поділяється ні їхніми співбратами, ні родичами. Після різного періоду, присвяченого служінню на парафіях, сталося так, що самотність, нерозуміння, втома піддали сумнівам початкове рішення на користь священства. Після місяців чи навіть років непевності та вагань, вони прийшли до висновку, що це було помилковий вибір, з чого визрів інший: заснувати родину.

Четверо з цих чоловіків служили на парафіях Риму, двоє інших – в Іспанії та Латинській Америці, а тепер проживають у Римі, а ще один прибув із Сицилії. Приїзд Папи був позначений великим ентузіазмом: діти зібралися навколо нього, аби обійняти, а дорослі не стримували зворушення. Всі присутні дуже високо оцінили ці відвідини, відчувши з боку Святішого Отця не осуд, але близькість. Він вислухав їхні історії, уважно занотував зауваження, що стосувалися розвитку канонічних процесів в кожному з випадків, а його батьківське слово запевнило всіх у приязні та особистому зацікавленні.

Таким чином, Єпископ Риму мав намір дати знак милосердя щодо тих, які живуть в ситуціях духовної, а часто й матеріальної нужди, підкреслюючи необхідність того, щоб ніхто не почувався позбавленим любові й солідарності з боку пастирів.