В пам'ять про о. Жака Амелі, вбитого ісламістами, фонд «Kirche in Not» оплатить підготовку 1000 нових священиків
  • Нед, 31/07/2016 - 11:26

На згадку про французького священика Жака Амелі, вбитого 26 липня під час меси, міжнародний фонд Kirche in Not («Допомога Церкві в потребі») виділить кошти на підготовку 1000 священиків в різних країнах світу.

«Після жорстокого вбивства о. Жака ми довго думали, яку відповідь ми можемо дати на цей жахливий злочин, про те, як вшанувати пам'ять священика, який майже шістдесят років невпинно служив Церкві, - говорить директор італійського відділення фонду Алессандро Монтедуро. - І ми вирішили, що найкращий шлях - це присвятити йому проект підготовки 1000 нових священиків, які, як і о. Жак Амель, будуть воїнами віри».

«Ми впевнені, що о. Амель - як і інші служителі вівтаря - хотів, щоб його священство відродилося в покликаннях тисяч молодих людей по всьому світі, - додав Монтедуро. - Така наша, як завжди конкретна, відповідь на прояв варварства».

Міжнародний фонд Kirche in Not був заснований в 1947 році голландським священиком Веренфрід ван Страатеном. Будучи суб'єктом папського права (тобто підлеглим безпосередньо Ватикану), фонд здійснює широкомасштабну благодійну діяльність у всьому світі. У 2015 році фонд зібрав 124 млн. євро в 22 країнах, в яких діють його національні відділення, і здійснив 6 209 проектів в 146 країнах.