Наближаються канонізація Шарля де Фуко і беатифікація засновника Лицарів Колумба
  • Срд, 27/05/2020 - 14:24

Святіший Отець затвердив декрети ватиканського відомства, відповідального за канонізаційні процеси, що визнають чуда за заступництвом кандидатів на канонізацію та беатифікацію, факт мучеництва семи ченців, убитих з ненависті до віри та геройський вимір чеснот французького місіонера.

Вже незабаром Католицька Церква втішатиметься просланою нових святих. У вівторок, 26 травня 2020 р., Папа Франциск прийняв на аудієнції кардинала Анджело Беччіу, Префекта Конгрегації в справах визнання святих, під час якої затвердив для проголошення ряд декретів.

Нові святі

Першими в цьому переліку є декрети про визнання чуд за заступництвом блаженних, що відкриває шлях до їхньої канонізації. Йдеться про блаженних Сезара де Бю, засновника Згромадження Отців Християнської Доктрини (1544-1607), відомого французького пустельника Шарля де Фуко (1858-1916) та співзасновницю Згромадження Малих Сестер Святої Родини Марію Доменіку Мантовані (1862-1934).

Блаженні праведники та мученики

Наступні чотири декрети Конгрегації в справах визнання святих вказують на те, що наближається момент проголошення блаженними згаданих у них Слуг Божий. Перший з них – про визнання чуда за заступництвом американського дієцезального священика о. Майкла Маꥳвні (1852-1890), який є засновником Лицарів Колумба. Іншим декретом визнано чудо за заступництвом французької релігійної діячки Слугині Божої Полін-Марі Жаріко (1799-1862), засновниці «Товариства Поширення віри» та «Живої вервиці».

Крім того, визнано мучеництво Слуг Божих Сімеоне Кардона та 5 товаришів, монахів цистерціанського абатства в Казамарі (Італія), вбитих з ненависті до віри між 13 та 16 травня 1799 року, та мучеництво Слуги Божого о. Косми Спессотто, італійського священика з Ордену Братів Менших, який 14 червня 1980 р. був убитий з ненависті до віри в Нонуалко (Сальвадор).

Геройські чесноти французького місіонера

Врешті, останнім в переліку документів, затверджених Папою, є декрет про визнання геройського виміру чеснот французького єпископа-місіонера Мельхіора Марі Жозе де Маріон Брезілляк, засновника Товариства Африканських Місій (1813-1859). Це означає завершення дослідження його життєвого шляху, а наступним етапом для проголошення його блаженним повинно бути чудо, отримане завдяки молитвам про його заступництво.