Національна гвардія Венесуели атакувала католицький храм під час Літургії
  • Птн, 03/05/2019 - 16:09

У середу сорок членів Національної гвардії намагались увірватись до католицького храму в Сан-Крістобал, кидаючи каністри зі сльозоточивим газом. Нагадаємо, у Венесуелі тривають національні протести проти уряду президента Ніколаса Мадуро.

Як повідомив місцевий єпископ Маріо дель-Валле Моронта Родрігес, 1 травня група нацгвардійців атакувала храм Богородиці Фатімської у Барріо Сукре Сан-Крістобалу. За його словами, Літургія вже добігала кінця, коли двоє нацгвардійців в’їхали до храму на мотоциклі. Місцевий парох намагався зупинити їх, однак після спроб налагодити діалог до храму намагались увійти 40 нацгвардійців. Вони закидували до храму каністри зі сльозоточивим газом.

Евакуювати присутніх на Літургії не вдалось. Серед присутніх були особи похилого віку, а монахиня втратила свідомість, інформує Catholic Herald.

За словами єпископа Моронти, «цей інцидент є надзвичайно серйозним і є нападом на Католицьку Церкву».

«Як єпископ і пастир, висловлюю свою повну солідарність із парохом, о. Хаїро Клавійо, та усіма вірними парафії Богородиці Фатімської, запевняю їх у своїх молитвах та докладу усіх зусиль для подальшого вирішення ситуації», - зазначив він.