Найбільші живі яселка у Європі
  • Суб, 22/12/2012 - 18:20

 У португальській місцевості Пріскус традиційно постають понад 90 сцен, пов’язаних із Народженням Христа. На 30 тис.кв.м. у різних сценках задіяні сотні учасників живих яселок.

 

Парафія св.Тадея у Пріскусі (архидієцезія Брага) на півночі Португалії організовує від IV неділі Адвенту до 6 січня живі яселка – «різдвяну шопку», де беруть участь від 600 до 800 осіб. Яселка організовано так, щоби показати у свята Різдва Христового центральну роль новонародженого Ісуса.

 

«На цій території представлено 90 сцен, які ілюструють юдейську, римську, асирійську, грецьку та вавилонську культури», – пояснюють організатори. Цього року церемонію відкриття яселок очолить представник Бенедикта XVI, кардинал Мануел Монтейру де Кастру, уродженець дієцезії Брага, Великий пенітенціарій Апостольської Столиці. Він уділить апостольського благословення від Святішого Отця.

 

Яселка організовують мешканці Пріскуса, які жертвують свій час і таланти, аби відтворити народження Ісуса. Новинкою цьогорічних яселок буде «майдан народів», який має на меті показати єдність усіх народів та Ісуса як єдиного, хто може розв’язати нинішні проблеми.

 

Іншою новинкою є «обличчя віри»  архидієцезії Брага: представлення тих, хто не соромився податися до вифлеємського гроту, аби запросити Ісуса у своє життя. Будуть представлені зображення св.Мартина Думе, св.Фруктуоза, св.Геральда, блаж.Александра Балазара, о.Абіліо Корейї, блаж. Бернардо Васколселози, єпископа Антоніо Баррози.

 

Джерело: CREDO