Напад на англіканський собор у Занзібарі
  • Срд, 26/02/2014 - 12:58

Дві бомби вибухнули у Занзібарі, Танзанія, пошкодження зазнала Англіканська церква і кафе, що розташоване поруч. Хоча постраждалих немає, страх повернувся на острів, повідомляє wiara.pl.

За минулий рік ісламські фундаменталісти вбили там священика, облили кислотою монахинь і волонтерів, а також мусульманського лідера. У материковій частині Танзанії двічі було здійснено бомбовий замах на церкву в Аруші, при цьому чотири особи загинуло, а шістдесят отримали поранення.

"Ці атаки мають релігійний вимір, але потрібно пам'ятати, що напруженість у відносинах між християнами і мусульманами, деякі політики намагаються використати у своїх власних інтересах", наголошує кардинал Полікарп Пенго. Архиєпископ Дар-ес-Саламу  стурбований впливом, який на ситуацію в Танзанії мають фундаменталісти з інших країн. Як приклад він наводить те, що молодь після навчання на Аравійському півострові повертається назад до країни з переконанням, що тут місце для послідовників лише однієї релігії. На думку танзанського єрарха, християнсько-ісламський діалог ускладнюють також радикальні представники євангельських церков, які часто вдаються до екстремальної поведінки. "Єдиним способом побудувати майбутнє  є відкритий діалог", – наголошує кардинал Пенго, нагадуючи, що у багатьох родинах є послідовники різних релігій.