Напад на іспанські храми: вбивця кричав «Аллах акбар»
  • Чтв, 26/01/2023 - 21:20

Одна особа загинула і четверо отримали поранення в наслідок нападу із використанням зброї у середу ввечері у двох храмах в Альхесірас поблизу Кадиксу на півдні Іспанії. Нападником був 40-річний марокканець, якого затримала поліція. Під час атаки він кричав до вірних, аби перейшли на іслам.

 

Наразі невідомо яку саме зброю він використовував, ЗМІ пишуть про самурайський меч та про мачете.

 

UK Justice Forum повідомляє, що двоє марокканців напали з мачете на 33-річного іспанця на вулиці міста Моліна-де-Сегура, частково відтявши йому руку. Жертву нападників доставили до лікарні у важкому стані.

 

Нападник на ім’я Ясін Канза напав на працівника захристії храму Nuestra Senora de La Palma, який помер на місці. Раніше нападник атакував пароха парафії Св. Ізидора. Священника, який отримав поранення ножем у шию, вдалось врятувати завдяки швидкому втручанню рятувальних служб. Зараз він перебуває в лікарні, його стан стабільний.

 

За словами свідків, нападник з мачете в руках та вбраний в традиційний арабський одяг, кричав до вірних у храмах, щоб вони переходили на іслам. До храмів він забігав із криками «Аллах – великий!», нищив усе довкола та скидав на землю образи.

 

Поліція не виключає, що нападник поранив більшу кількість осіб. Верховний Суд роздумує над тим чи кваліфікувати цей напад як терористичний.

 

«Хтось відчиняє їм двері, хтось – фінансує, а люди – потерпають», - наголошує лідер руху «Vox» Сантьяго Абаскаль, додаючи, що це - варварство, яке діє проти вільного суспільства.- «Ми не можемо дозволити, щоб іслам поширювався на нашій землі».

 

Своє співчуття з приводу смерті служителя захристії висловив місцевий єпископат, а також прем’єр Педро Санчез, інформує pch24.pl.