Напад на католицький храм в Шрі-Ланці
  • Срд, 12/06/2013 - 20:25

В Шрі-Ланці росте релігійна напруга: в ніч на 5 червня група невідомих напала на католицький храм Святого Франциска Ксаверія в місті Ангулана, в єпархії Коломбо. Вандали зруйнували старовинну фігуру Пресвятої Діви Марії і осквернили дарохранительницю, намагаючись її підпалити. Зусилля поліції знайти винних досі безуспішні.

На протязі кількох місяців в Шрі-Ланці будиські екстреміські угрупування ("Боду Бала Сена" чи "Сінхала Равайа"), які боряться за права будиського сингальського населення і його релігії, скоюють напади на релігійні меншини, в більшості на християн і мусульман. Подібні напади - новшество для країни, де атаки на релігійному грунті відбуваються вкрай рідко. За словами віруючих , шокованими подіями, під час варварського нападу сталося чудо, яке укріпило їх віру та духовну силу. Хоча на дарохранительницю , за даними міліцейського розслідування, було вилито близько 30 літрів пального, Пресвяті Дари не загорілися і залишились неушкоджені.

Місцеві католики глибоко переконані, що сталося "велике чудо, через яке Ісус говорить нашому суспільству і тим хто скоює такі напади: ніхто не може знищити Христа і Його любові.Тому що Він помер, Він віддав своє життя за нас , а потім воскрес. Ніхто не в змозі Йому зашкодити". 

 

За матеріалами http://ru.radiovaticana.va