Напередодні Синоду, присвяченого Амазонії, кардинал Берк та єпископ Шнайдер закликали вірних молитись і постити 40 днів
  • Птн, 13/09/2019 - 15:58

Враховуючи «серйозні теологічні помилки та єресі» у робочому документі Амазонського Синоду, кардинал Берк і єпископ Шнайдер закликали вірних молитись і постити впродовж 40 днів, щоб уникнути погодження цих помилок. Такий заклик вони висловили у декларації обсягом 8 сторінок.

Кардинал Раймонд Берк, патрон Мальтійського суверенного ордену, та єпископ Шнайдер, котрий є помічником єпископа Астани, Казахстан, опублікували декларацію, в якій попередили про шість «серйозних теологічних помилок і єресей», що містяться в робочому документі Синоду. Вони закликають вірних мирян та духовенство «молитись щодня хоча б один десяток Вервиці і постити раз на тиждень» у цьому намірі впродовж 540 днів - від 17 вересня до 26 жовтня.

Як інформує National Catholic Register, робочий документ (його називають instrumentum laboris) призначений для того, щоб провадити дискусії під час Синоду, запланованого на 6-27 жовтня, що носить назву «Амазонія: нові шляхи для Церкви та цілісної екології». Коли текст документу було опубліковано в червні, на його адресу посипалась критика з боку «різних прелатів та коментаторів-мирян, а також мирянських установ». Найбільш відомими серед них були кардинал Вальтер Брандмюллер та кардинал Герхард Мюллер.