Напередодні візиту до США Папа закликав пари стати місіонерами істинного шлюбу
  • Срд, 16/09/2015 - 20:47

Напередодні свого візиту до США Папа Франциск закликав католицькі подружжя безстрашно захищати шлюб між одним чоловіком та однією дружиною, щоб допомогти формувати у вірі молоді пари до і після шлюбу.

 Папа оголосив своє послання одруженим парам за півтори тижні до свого від'їзду до США на Всесвітню зустріч сімей у Філадельфії. Така настанова є дуже важливою, беручи до уваги рішення Верховного суду США у червні, де переглянули сутність шлюбу та дозволили одружуватися одностатевим парам.

«Ця доручена їм місія стає все більш важливою, оскільки образ сім'ї, такий, яким його хоче бачити Бог, тобто союз одного чоловіка та однієї жінки, що є благом для обох та для народження та виховання дітей – спотворений через потужні проекти, які підтримують ідеологічні колонізації",– сказав Папа у зверненні до членів «Équipes Notre-Dame» (спільноти Богородиці) в залі Климента Апостольського палацу.

Папа Франциск ще у січні пояснив репортерам термін “ідеологічна колонізація”, яким він позначає процес, за яким активісти змушують добрих людей визнати збочені ідеології.

 "[Активісти] навіюють ідею, яка не має нічого спільного з цілим народом, лише з групами людей. Своєю ідеєю вони хочуть змінити менталітет або структуру",– продовжив Папа. "Під час Синоду африканські єпископи скаржилися на «певні кредити на певних умовах", і Папа розповів про західну практику нав'язування гомосексуальних ідей країнам, що розвиваються, через іноземну допомогу, що можна порівняти з нацистською пропагандистською машиною.

"Християнські пари та сім'ї часто мають чудову нагоду проголошувати Ісуса Христа іншис сім’ям, коли виражають їм свою підтримку",– сказав він.

"Те, що ви живете у сім'ї... глибока і незамінна радість, яку Господь дає вам у внутрішній близькості в радощах та сумі, в щасті від присутності своєї половинки, у зростанні ваших дітей, в людській та духовній плідності, все це є свідоцтвом для інших, що може навернути їх на цей шлях".

Папа закликав пари стати "інструментом милосердя Христа і Церкви по відношенню до осіб, чий шлюб розпався".

"Ніколи не забувайте, що ваша подружня вірність є даром Божим і ця милість була дана кожному з нас. Об'єднана та щаслива пара може краще за будь-кого зрозуміти рани та страждання, викликані відкиненням, зрадою, відсутністю любові».

Спільноти Богородиці були засновані у Франції в 1930-х роках, які на даний момент об’єдналися в рух, що поширюється в інших країнах по всьому світу. Зараз у Ватикані розглядається справа беатифікації засновника цього руху, отця Енріко Каффареля.

Папа висловив схвалення їх духовності, особливо акцент на тому, щоб пари молилися разом до Господа, заохочуючи своїх членів "виробити у собі таку звичку та жити глибиною молитви, її постійністю та наполегливістю".