Наприкінці вересня Папа відвідає Ассізі та Матеру
  • Птн, 08/07/2022 - 17:05

Папа Франциск зустрінеться з молодими економістами на батьківщині святого Франциска та візьме участь у закритті італійського Національного Євхаристійного конгресу в Матері.

Прес-служба Святого Престолу оприлюднила програми двох одноденних візитів, які Папа Франциск здійснить в останні суботу та неділю вересня до італійських міст.

В суботу, 24 вересня 2022 р., Папа Франциск приєднається до молодих економістів і підприємців, які відгукнулися на його заклик опрацювати нове бачення економічної діяльності в рамах проекту «Economy of Francesco». Зустріч відбудеться на батьківщині святого Франциска місті Ассізі, куди Святіший Отець прибуде вранці. Захід відбуватиметься в місцевому спорткомплексі. Вісім молодих людей представлять свій досвід, Папа виголосить промову. Зустріч завершиться підписанням Пакту між Папою Франциском і молоддю, після чого він повернеться до Ватикану.

А вже наступного дня вранці, 25 вересня, Святіший Отець вирушить до південноіталійського міста Матери, де візьме участь у закритті 27-го італійського Національного Євхаристійного конгресу. В місцевому катедральному соборі відбудеться зустріч з мігрантами та біженцями. Опісля на площі Маттеотті Папа очолить Євхаристійне богослужіння, що завершиться проказуванням молитви «Ангел Господній». Перед тим, як вирушити до Ватикану, Святіший Отець відвідає благодійну «Їдальню Братерства», де поблагословить та інавгурує нову структуру.