Нардеп спрогнозував, що в Україні наступний склад парламенту точно легалізує одностатеві «шлюби»
  • Суб, 01/10/2016 - 00:20

Народний депутат України Сергій Лещенко у своєму інтерв’ю «Reed» спрогнозував, що можливо це, але скоріше за все наступний склад Верховної Ради України легалізує одностатеві «шлюби» в Україні.

Відповідаючи на запитання стосовно легалізації одностатевих «шлюбів» С. Лещенко відповів: «Я пригадую слова Гройсмана , який сказав, що цього ніколи не буде. Це нагадує радянську риторику, коли він настільки впевнений у своїй правоті. Звісно, що в Україні це відбудеться. Питання тільки коли. Зараз ми живемо в епоху, коли зміни відбуваються набагато швидше, аніж це було 20-30 років тому. Це може стати однією з умов інтеграції України в Європейський союз і стане поштовхом для великого обговорення теми.

Це буде у 2017році? Не знаю. Можливо сьогоднішня Рада так і не прийме цей закон, але наступна – точно. Під умовою, що буде збережена орієнтації на Європейський союз».

На питання про готовність суспільства до цього, народний депутат відповів: «Суспільство легко піддається маніпуляціям. Тут питання в лідері, тій людині, яка буде очолювати Україну на шляху в Європейський союз. Суспільство часто використовують. В минулому році протестували проти антидискримінаційної поправки. Навіть не пройшов рік, а про це ніхто не згадує. Цю тему пробували просто штучно роздути, щоб заробити популістські бали, нічого при цьому не роблячи. Багато політиків так роблять. Коли ти береш чутливу для суспільства тему і ділиш суспільство. Частина його починає тебе гаряче підтримувати, а інша – ненавидіти. Політику ту важливо себе правильно позиціонувати і стати центром притягання для виборців».