Населення Центральноафриканської Республіки шукає притулку в парафіях і місіонерських центрах
  • Суб, 07/12/2013 - 17:30

Близько 6 тисяч осіб знайшли притулок у 15 католицьких парафіях столиці Центральноафриканської Республіки Бангі, де в четвер розпочалися бої між «анти-балака» – ополченнями, багато з яких зберігають вірність поваленому президентові Бозізе, – і повстанцями із загону «Селека». За повідомленням Архиєпархії, кожна парафія прийняла у своїх стінах близько 450 осіб.

Єпископ Бангасу Хуан Хосе Агірре Муньос, який був цими днями в столиці, заявив, що  «центральноафриканська ситуація неоднакова від регіону до регіону». За його словами, міжрелігійна напруженість між християнами і мусульманами особливо помітна на півночі. Єпископ висловив сподівання, що «завдяки французьким і африканським підрозділам буде можливо уникнути міжрелігійної війни, якої ніхто не планував. Треба трудитися заради примирення», – заявив єпископ.

У четвер католицька організація «Карітас» організувала в Римі конференцію, на якій обговорювали важку гуманітарну ситуацію в ЦАР. Правозахисні організації заявляють про тортури, вбивства і мародерство в країні, яка була в хаосі після повалення президента Бозізе повстанцями з коаліції «Селека» у березні цього року.

Через бойові дії постраждав урожай, що посилило продовольчу кризу. В одному тільки Боссангоа 40 тисяч осіб були змушені шукати притулку в католицькій місії. Усього в ЦАР 400 тисяч людей живуть у нелюдських умовах, а 65 тисяч втекли з країни.

За матеріалами: ru.radiovaticana.va