«Наша справа сьогодні об’єднати людей навколо християнських цінностей», – Протоєрей Віталій Сидорук
  • Срд, 01/08/2018 - 16:59

«Наша справа сьогодні об’єднати людей навколо християнських цінностей та допомогти державі побудувати справедливе та морально стійке суспільство», – це під час молитовного сніданку в Житомирі заявив Протоєрей Віталій Сидорук, Голова Ради Церков Житомирщини, Пртопресвітер Житомирський УГКЦ.

З такими словами священик виступив 31 липня 2018 року. Захід відбувся за ініціативи Житомирської ОДА та об’єднав понад 40 громадських і релігійних діячів, а зокрема; політиків, підприємців, науковців та представників всіх християнських конфесій регіону.

Подія відбувалася у Житомирському Центрі розвитку місцевого самоврядування, створеного «Програмою U-LEAD з Європою». Цього разу тематика молитовного сніданку була присвячена 1030-річчю Хрещення Русі-України.

Спільна молитва керівників усіх конфесій регіону мала показати єдність громади. Крім того, велику увагу на заході приділили підтримці сімейних цінностей, адже демографічна ситуація в Україні показує, що значна частина дітей виховується у проблемних та неповних сім’ях.

Учасники молитовного сніданку домовились реалізувати низку ідей та проектів, зокрема навчальні заходи для молоді та посадовців з метою підтримки та поширення сімейних цінностей.

Прес-служба Київської архиєпархії

За матеріалами http://zt-news.org.ua