Насильство щодо християн на Синаї набуває характеру терору
  • Срд, 24/07/2013 - 22:46

Насильство щодо християн на Синайському півострові після повалення Мохаммеда Мурсі набуває характеру терору, вважають експерти фонду Pro Oriente. Єгипетська армія, за інформацією каїрській газети «Al Watan», проводить операцію зі знищення джихадистських організацій, що воюють на півночі Синаю, а також  і проти коптів.

Портал KATHweb наводить приклади випадків антихристиянського насильства, що розгорілося на Синаї. 6 липня у Ель-Аріші ісламісти застрелили 39-річного священика Міну Абуда, який був секретарем у резиденції коптського єпископа Космана в Ель-Аріші.

Через 5 днів на кладовищі в Шейх-Цовайді був знайдений обезголовлений труп голови ради коптської спільноти Магді Ламі. Копт був викрадений, за нього вимагали викуп у півмільйона єгипетських фунтів.

Одночасно з насильством на Північному Синаї йде кампанія залякування коптського населення. 120 сімей вже покинули Ель-Аріш. Раніше християни втікали з Рафаха і невеликого містечка Шейх-Цовайд. Коптська єпархія вимагає посилення заходів безпеки для християн.

Синай вже кілька років є ареною дій ісламістських сил. Торік з'явилися докази співпраці синайських угруповань з сирійською «Аль-Нусра».

Синайські ісламістські угруповання часто є відповідальними за напади на біженців з Еритреї, багато з яких належать до християнських громад. Еритрейців, які мали намір перейти кордон і потрапити до Ізраїлю, на півострові тримають фактично в якості заручників. Їхні родичі в Еритреї змушені платити викупи за членів своїх сімей. Згідно Süddeutschen Zeitung (19 липня), на Синаї були знайдені трупи еритрейських біженців з вирізаними на продаж внутрішніми органами.

За матеріалами www.sedmitza.ru