Настоятель екуменічної спільноти Тезе про відставку Бенедикта XVI
  • Нед, 17/02/2013 - 19:59

Зараз, коли Папа Бенедикт XVI залишає своє служіння, я хотів би висловити свою вдячність за ту довіру, яку він завжди виявляв нашій спільноті Тезе. З моменту, коли він зайняв папський престіл, кожного року він приймав мене на приватній аудієнції.

І всього лише шість тижнів тому, 29 грудня, він тепло зустрічав нас з десятками тисяч молодих хлопців і дівчат, які приїхали на нашу Європейську зустріч, під час молитви на площі святого Петра. Через п'ятнадцять днів він згадував про цю молитву як про "момент благодаті, коли ми пережили красу того, що ми одне в Христі».

Під час цієї молитви ми всі повернулися до Хреста Христового, і це наче було образом всього його служіння: постаратися допомогти християнам усвідомити, що лежить в серці віри. Одного разу він сказав мені наскільки цінує той факт, що в Тезе молодь звертається до головного. Коли ж я запитав, що таке головне, він відповів: особисті стосунки з Богом.

Під час глибоких змін у світі нелегко зрозуміти, яким завтра буде обличчя Церкви. Папа Бенедикт XVI прагнув через свої енцикліки і богословські тексти сфокусувати все своє служіння на засадах віри. Тільки так Церква може зрозуміти, як жити в сучасному світі.

Брат Алоїс

За матеріалами http://baznica.info