Настоятель Києво-Печерської лаври (УПЦ МП) знов виразив своє невдоволення католиками
  • Срд, 20/03/2013 - 22:16

Офіційний сайт Києво-Печерської лаври розмістив коментар настоятеля цього монастиря, митрополита Вингородського і Чорнобильского Павла (Лєбєдя) стосовно  уваги українських ЗМІ до вибору Папи Римського, у якому він розцінив цю увагу, як явище негативне. Окрім цього, митрополит Павел вважає Україну виключно православною країною, яку не має цікавити вибір Папи.

Також митрополит Павел не просто сумнівається у позитивному ставленні Папи Франциска до України, а звинувачує його та всіх Пап взагалі в експансіоністських прагненнях стосовно України, яку начебто Папи постійно намагаються окатоличити.

Також православний єрарх звинуватив греко-католиків у нещирості.

Митрополит Павел відомий не лише постійними скандалами зі ЗМІ, але також і своїм вкрай негативним ставленням до греко-католиків. Так, наприклад, у 2010 році, коментуючи ситуацію, яка склалася довкола Почаївської Лаври в Тернопільській області, він звинуватив греко-католиків у «розгромі» трьох єпархій РПЦ в Західній Україні та звинуватив греко-католиків у складних відносинах цього монастиря з місцевою владою.