Настоятель спільноти Тезе зустрівся з Папою
  • Птн, 29/11/2013 - 22:44

Папа прийняв у Ватикані брата Алоїса. Це була перша приватна аудієнція настоятеля спільноти Тезе у нового Папи. Папа Франциск запевнив, що відчуває глибоку повагу до брата Роже, засновника спільноти Тезе, та заохотив спільноту продовжувати ту дорогу, якою вони рухаються.

Брат Алоїс розмовляв з Папою про зустрічі молоді в Тезе та про паломництво довіри, до якого спільнота запрошує молодь на всіх континентах. Презентував брат також екуменічні пошуки Тезе, підкреслюючи, що хрест об`єднує вже всіх християн.

Брат Алоїс і раніше зустрічався кожного року з Папою Бенедиктом XVI, а перед тим, брат Роже кожного року їздив до Риму, щоб зустрічатись з Папами Йоаном XXIII, Павлом VI та Йоаном Павлом ІІ.

 

Довідка

Брат Алоїс був присутній на площі святого Петра, коли обирали нового Папу. Ось що він сам написав про цей день: «У Римі, на площі святого Петра, всередині величезного натовпу римлян і паломників з різних країн, я був вражений першими словами Папи Франциска. З часу його обрання ми очікували на щось нове і це сталося. Походження цього першого Папи, який прийшов «з кінців землі», виражає вселенський вимір Церкви. Ім’я, яке він собі обрав, викликає радість і любов до бідних, натхненням яку надихнув Франциск Ассізький, яке було у центрі його життя в Аргентині.

Він малює своє бачення стосунків між людьми і їхнім єпископом, ґрунтуючись на вірі християн з Латинської Америки. «Давайте станемо на цю дорогу: єпископ і його вірні», «шлях братерства, любові і довіри між нами», - казав він, підкреслюючи свою місію як єпископа Рима. Ті, хто був присутній на площі, були явно вражені, що новий Папа перед благословінням попросив їх молитися за нього, схиляючи голову і зберігаючи довге мовчання.

Просячи про молитву за свого попередника, Бенедикта XVI, він зібрав разом наступність і обіцянку чогось нового. З усім натовпом зібраним, щоб привітати його, я був зворушений, що він розширив нашу вагу до всесвітнього виміру, кажучи: «Давайте помолимось за увесь світ, що постало велике братерство».

Брат Алоїс і раніше зустрічався кожного року з Папою Бенедиктом XVI, а перед тим, брат Роже кожного року їздив до Риму, щоб зустрічатись з Папами Йоаном XXIII, Павлом VI та Йоаном Павлом ІІ.

 

 Джерело: http://www.catholic-media.org